Najava međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održat će se 4. i 5. lipnja međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“. Na konferenciji sudjeluje ukupno 53 predavača iz Hrvatske, Italije i Njemačke. Konferencija se odvija preko aplikacije ZOOM.
Organizator konferencije je Hrvatsko katoličko sveučilište, dok su suorganizatori Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije, Franjevački institut za kulturu mira, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež. Pokrovitelji konferencije su Grad Zagreb i Zaklada Rhema.

Konferencija započinje u petak 4. lipnja u 9 sati. Uvodno izlaganje „Od Laudato si’ prema franjevačkoj eko-duhovnosti. Jezične granice i interpretativne mogućnosti“ održat će Giuseppe Buffon, profesor Moderne i suvremene crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu Antonianum. Nakon toga slijede predavanja, koja su raspoređena na ukupno deset panela, od kojih na tri panela sudjeluju studenti.

Tom konferencijom završava projekt Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži „CRO Laudato si’ – O brizi za zajednički dom“ skraćenog naziva CROLAUDATOSI. Također, Hrvatsko katoličko sveučilište tom konferencijom obilježava šestu godišnjicu izlaska enciklike pape Franje „Laudato si’ – O brizi za zajednički dom“, „Tjedan Laudato si’“ i završetak Posebne godine „Laudato si’“.

U sklopu konferencije održat će se izložba fotografija Dražena Zetića pod nazivom “Sestrica voda” koja je dostupna na linku YouTube kanala Hrvatskog katoličkog sveučilišta.