Simpozij: Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije organizira simpozij pod naslovom „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“, koji će se održat u Zagrebu, 23. rujna 2021., u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, na Kaptolu 29a.
Iznimno aktualna socijalna enciklika pape Franje „Fratelli tutti“ izazvala je veliko zanimanje u hrvatskoj crkvenoj i društvenoj javnosti. Do sada je o toj enciklici organizirano više simpozija i predavanja.
Vodeći računa o različitim tumačenjima sadržaja i poruka te socijalne enciklike Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK okupio je relevantne predavače, koji će svojim znanjem i iskustvom obraditi sve važnije teme iz enciklike i dati svoj doprinos autentičnom tumačenju poruka pape Franje za vrijeme u kojem živimo.
Polazeći od dostojanstva svakog čovjeka papa Franjo poziva na susret, blizinu i otvorenost s drugima, na solidarnost i pravdu, na mir i dijalog, na opće dobro i cjeloviti ljudski razvoj. Papa poziva na raspravu o zatvorenom i otvorenom svijetu, ali i o aktualnoj problematici migracija. O tim i drugim zanimljivim temama enciklike promišljat će se kroz deset predavanja.

Program simpozija može se pogledati ovdje