Kontakt broj: 01/5635-041 - E-mail: snc@hbk.hr

Radni susreti i predavanja za ciljane skupine u društvu i Crkvi

U prvim godinama djelovanja održan je veliki broj predavanja i susreta. Među najznačajnije ubrajaju se:

a) Škola – studij socijalnog nauka Crkve za gospodarstvenike (1997. – 1998.)

Centar je u početku svoga djelovanja bio povezan s Hrvatskom udrugom katoličkih gospodarstvenika, koja je materijalno pridonijela opremanju njegovog prostora. Djelatnici Centra su na različite načine sudjelovali u izobrazbi članova te udruge, a jedan od načina bio je i kroz organizaciju škole-studija socijalnog nauka Crkve (od listopada 1997. godine do lipnja 1998. godine) na kojoj su se hrvatski katolički gospodarstvenici upoznavali sa sadržajima socijalnog učenja.

b) Radni susreti o socijalnom nauku (1998. – 2002.)

Putem radnih susreta, koji su se održali u prostorijama Centra, razvio se novi način senzibilizacije i promicanja socijalnog nauka. Centar je održao nekoliko susreta s vjernicima laicima zainteresiranim za bolje upoznavanje sadržaja koji nudi socijalni nauk. Djelatnici Centra su se također susreli s hrvatskim teolozima, profesorima koji se bave socijalnim naukom radi suradnje i međusobne koordinacije, kao i s udrugama, društvima, organizacijama i institucijama koje u Crkvi djeluju pod socijalnim vidom. U prostorijama Centra upriličena su dva susreta s inozemnim predstavnicima: s predstavnicima bavarske političke Zaklade Hannsa Seidel i predstavnicima američkog veleposlanstva.

c) Studijski dan za političare (1999.)

Susret za političke djelatnike bio je u Hrvatskoj prvi susret takve vrste na kojeg je Crkva pozvala političare s ciljem pokretanja rasprave o mogućnostima političkog djelovanja. Pozvani su bili predstavnici svih parlamentarnih stranaka i nezavisni zastupnici Hrvatskog sabora, a tema okupljanja bila je „Kršćanstvo, Crkva i politika“. Cilj tog susreta bio je mirno i argumentirano iznošenje različitih stajališta o kršćanstvu, politici i Crkvi kako bi se stvorilo mjesto dijaloga u hrvatskom društvu.

Back to Top