Kontakt broj: 01/5635-041 - E-mail: snc@hbk.hr

2000. – Zajedno sa Zakladom Hanns Seidel iz Zagreba, Društvom za promicanje katoličke socijalne etike u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, Institutom za podunavske zemlje i Srednju Europu te dr. Karl Kummer Institutom za socijalnu reformu i socijalnu gospodarsku politiku Centar je organizirao u Zagrebu 2000. godine simpozij socijalnih etičara Srednje Europe pod nazivom Gospodarstvo i politika s posebnim osvrtom na tranzicijske zemlje.

2003. – Centar je u suradnji s Katoličkim centrom za društvene znanosti iz Mönchengladbacha, Katoličkim bogoslovnim fakultetom iz Zagreba i Zakladom Hanns Seidel iz Zagreba pripremio u Zagrebu Sedmi Europa Forum s temom Kršćani u napetosti između nacionalnog identiteta, demokratskog društva i političke kulture u Europi. Iste godine organizirana je međunarodna stručna konferencija Etika i politika. Odgovornost za javno djelovanje, koju su uz Centar organizirali Zaklada Hanns Seidel iz Zagreba i Goethe Institut iz Zagrebu.

2009. – U suradnji s Društvom za katoličku, socijalnu etiku Srednje Europe i Katedrom socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Zagreba Centar je u Zagrebu organizirao simpozij socijalnih etičata s temom Budućnost oblikovati – odmah! Socijalno-etičke perspektive.

2015. – U suradnji s Austrijskom katoličkom socijalnom akademijom iz Beča Centar je u Zagrebu, u sklopu dvogodišnjeg studija, organizirao modul pod nazivom Društvena odgovornost. Oblikovanje kompetencija za društvene promjene.

Back to Top