Objavljena tema 108. Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

Svjetski dan selilaca i izbjeglica bit će obilježen po 108. put, u nedjelju 25. rujna 2022., a Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja objavio je da će tema biti „Graditi budućnost sa seliocima i izbjeglicama“.

VATIKAN / IKA
22.02.2022.

Kako piše u priopćenju objavljenom na stranicama Tiskovnog ureda Svete Stolice, temu je izabrao papa Franjo. Prigodna poruka koju će u povodu obilježavanja uputiti, nosit će isti naslov.

Ovogodišnjom temom Sveti Otac želio je istaknuti predanost koju su svi pozvani provesti u djelo i tako graditi budućnost u skladu s Božjim promislom, ne isključujući nikoga.

„‚Graditi sa‘ znači, prije svega, prepoznati i promicati doprinos selilaca i izbjeglica u tom graditeljskom pothvatu jer će se samo tako moći izgraditi svijet koji svima osigurava uvjete za cjeloviti ljudski razvoj“, piše u priopćenju.

Papina poruka imat će šest podtema. Istražit će neke ključne elemente stvarnog i mogućeg doprinosa selilaca i izbjeglica društvenom, gospodarskom, kulturnom i duhovnom rastu društva i crkvenih zajednica.

U okviru priprema za obilježavanje Svjetskog dana, Dikasterij će krajem ožujka pokrenuti komunikacijsku kampanju s ciljem poticanja na dublje razumijevanje teme i podtema Papine poruke pomoću multimedijskih pomagala, informativnih materijala i teoloških promišljanja.