Papa: Pomozimo da se zaustavi uništavanje Zemlje


FOTO: VATICAN MEDIA //VOLONTERKA SKUPLJA PLASTIČNI OTPAD NA PLAŽI U MUMBAIJU

VATIKAN / IKA
22.04.2022.

U povodu Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, Papa je putem tweeta potaknuo na veće zauzimanje u njezinoj zaštiti.

„Svi trebamo pridonijeti zaustavljanju uništavanja našega zajedničkog doma i obnavljanju prirodnih prostora: vlade, poduzeća i građani, svi moramo djelovati kao braća i sestre koji dijele Zemlju, zajednički dom koji nam je Bog povjerio“, napisao je papa Franjo u tweetu na svojemu računu @Pontifex.

Svjetski dan planeta Zemlje, koji je ustanovila Organizacija ujedinjenih naroda, 22. travnja obilježavaju 193 zemlje, u svrhu podizanja svijesti o očuvanju planeta. Obilježavanje tog dana promiče međunarodna nevladina organizacije Earth Day Network iz Washingtona. Talijanski ogranak spomenute organizacije uključuje pojedince, udruge i stvarnosti svih vrsta kako bi se rodila nova ekološka svijest te pokrenule konkretne akcije za zaštitu Zemlje. Stoga već tri godine, 22. travnja, organizira multimedijski maraton #OnePeopleOnePlanet, koji uključuje škole i mlade, pruža svjedočanstva i predlaže štafetu glasova iz cijeloga svijeta. Taj događaj, osmišljen kako bi poslao snažnu poruku nade, obuhvaća također vatikanske medije Dikasterija za komunikaciju, izvijestio je Vatican News.